Απόφαση ακύρωσης κατάσχεσης και πλειστηριασμού κύριας και μοναδικής κατοικίας οφειλέτη (ΜΠρΘες 9699/2024)

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την Ανακοπή κατά κατάσχεσης κύριας και μοναδικής κατοικίας οφειλέτη, λόγω καταχρηστικής συμπεριφοράς της εταιρείας διαχείρισης INTRUM HELLAS και έτσι ακυρώνεται και ο πλειστηριασμός που είχε ορισθεί για το ακίνητο αυτό.

Σε υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο μας, εκδόθηκε η με αριθμ. 9699/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κάνοντας δεκτή την Ανακοπή μας κατά κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας και μοναδικής κατοικίας του εντολέος μας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία INTRUM είχε προχωρήσει σε κατάσχεση της κύριας και μοναδικής κατοικίας του εντολέος μας, ενώ ακόμη εκκρεμούσε η έκδοση απόφαση επί της Αιτήσεως Αναστολής μας που είχε συζητηθεί και ενώ ο εντολέας μας βρισκόταν ήδη σε διαπραγμάτευση ρύθμισης των οφειλών του εξωδικαστικά με την INTRUM. Επιπλέον η εταιρεία αυτή γνώριζε πως το ακίνητο αυτό αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του, στην οποία διαμένει με την σύζυγό του που είναι βαριά άρρωστη και με το ανήλικο τέκνο του που πάσχει από αυτισμό, ενώ το συνολικό οικογενειακό εισόδημα προέρχεται αποκλειστικά από το μισθό του ίδιου και ανέρχεται μόλις στα 1.000,00 ευρώ.

Το Δικαστήριο έκρινε πως η εταιρεία INTRUM ενήργησε καταχρηστικά και αντίθετα στο περί δικαίου αίσθημα και την ηθική τάξη, προκαλώντας έντονη εντύπωση αδικίας εις βάρος του εντολέος μας και προχώρησε στην ακύρωση της κατάσχεσης και κατά συνέπεια και του πλειστηριασμού της κύριας και μοναδικής κατοικίας του εντολέος μας.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω Καρδάκου Δήμητρα.

Δείτε την απόφαση εδώ.